Prisbelønte Anders Kvammen støtter Drømmen om det godes arbeid

Tuesday 28 September 2021

Anders Kvammen er prisbelønt tegneserieskaper med blant annet boken “Ungdomsskolen” som fikk Brageprisen i 2017, og nominert til Nordisk råds litteraturpris for barn- og unge i 2018.

Illustrasjon av Andres Kvammen

Forlaget, No Comprendo Press, som har utgitt boken, omtaler den slik: 

Aksel begynner på en helt ny ungdomsskole, og strever med å finne seg til rette i det tøffe sosiale klimaet på skolen. Da Aksels fetter, bestekompis og klippe i tilværelsen omkommer i en ulykke, blir det ytterligere en stein til byrden. Den unge Aksel må kjempe seg gjennom sorg, sinne og konfrontasjoner med alt fra ungdomspsykologen til plageåndene. Men heldigvis har Aksel en støttende og forståelsesfull familie som gjør sitt beste for at han skal ha det bra. Og selv om han er en følsom gutt, har han også styrke til å komme seg gjennom problemene.

I sin første bok viser Anders N. Kvammen et naturlig fortellertalent, han har utviklet sin særegne poetiske stil med detaljrikdom, innlevelse og humor. Nå har Ungdomsskolen blitt teater med premiere på Oslo Nye teater den 29. september. Og senere i høst skal Anders Kvammen sammen med teateret på turné til ungdomsskolene i Oslo.

Her har han laget illustrasjoner av våre øvingsformer. Vi er stolte og glade for hans støtte til Drømmen om det godes arbeid, som nettopp dreier seg om å lage et godt miljø for trivsel, utvikling og læring i barnehage og skole!

Stillhet. Illustrasjon av Anders Kvammen

Refleksjon. Illustrasjon av Anders Kvammen