Slik kommer du i gang!

Drømmen om det gode-metodikken er utformet for å gi valgmuligheter og kunne tilpasses til barn-/elevgruppers ulike behov. Som lærer kan du velge hvilken øvelsesform du vil begynne med, og selv utforme prosessen i din barne-/elevgruppe. Alle de fire øvelsesformene besjeles av «mindfulness», oppmerksomt nærvær, er forskningsbaserte, er lette å lære, bruke og integrere i eksisterende timeplaner. Som barnehageleder eller rektor får du en egen verktøykasse med øvelser som kan brukes i hverdagens tumulter, for siden, som neste trinn, å invitere dine medarbeidere til en intern inspirasjonsdag, skreddersydd for din arbeidsplass. Våre kurs er nedtonede, enkle, og praktiske. Vi tilbyr også veiledning og støtte under implementeringen av metodene i barne-/elevgruppene, dersom ønskelig.

Lykke til!

Drømmen om det gode-teamet


For deg som er lærer

Trinn 1.  Grunnkurs i Drømmen om det gode, 2 hele dager.

Du lærer deg Drømmen om det gode-metodikkens enkle øvelsesformer for stillhet, berøring, refleksjon og bevegelse (meditativ gange). Kurset gir deg verktøy som du umiddelbart kan begynne å bruke i din barne-/elevgruppe. Alle metodene gir avslappingseffekten og du begynner med den metoden som du kjenner deg mest komfortabel med. Det holder å bruke en metode for å oppnå resultater, men de fleste lærere prøver seg fram med alle fire.

Behøver du støtte, kommer vi til din barnehage/skole og gir veiledning.

Trinn 2. Lederkurs for lærere i Barne-qigong eller Fredskraft-qigong (2+2 hele dager) og/eller Yoga for barn og unge (1 dag), er et naturlig andre trinn. Men det går også bra å begynne med qigongen eller yogaen om du heller vil det.

Trinn 3. Fordypningskurs i Drømmen om det gode, en hel dag. Gir deg fordypning i din egen stillhetstrening og avslapping.

Vi inviterer deg til vårt store nettverk av lærere som baner vei for fred og ro ute i barnehager og skoler. Vår hjemmeside er en verdifull ressurs, der du kan hente inspirasjon og fakta, komme i kontakt med andre pionérer og holde deg oppdatert på med utviklingen.


For deg som er barnehageleder eller rektor

Trinn 1. Finn din ro som leder, 1 hel dag.

Hvordan finner du roen hos deg selv i ditt lederskap? Hvordan skaper du som leder innen barnehagen/skolen den læringsro og trygghet som skoleloven krever? Arbeidsro og samforstand i lærerteamet slik at dine medarbeidere kan lykkes med sin oppgave?

Trinn 2. Inspirasjonsdag for hele lærerteamet ditt. Et skreddersydd program tilpasset til din barnehages/skoles behov. Innhold: workshops i metodikken, (tilpasset til barn og elever i ulike aldre). Forskning. Pedagogiske erfaringer.  De lærerne som vil, tilbys å delta på et grunnkurs som holdes på skolen.

Steg 3: Grunnkurs i Drømmen om det gode-metodikken, som følges av en veiledning for de lærerne som ønsker støtte når de implementerer metodene i sin barne-/elevgruppe.